Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Yaskawa cloudPanel & smartPanel - Eenvoudig fielddata visualiseren

23-05-2018  |  Nieuws

Banner Yaskawa cloudPanels - smartPanels

 

Begin 2018 kwam Yaskawa binnen hun Control & Motion divisie met 2 nieuwe panelreeksen. De cloudPanel en de smartPanel reeks, elk met hun eigen focus en toepassingsgebied.

 

cloudPanel

Het visualiseren van een aantal PLC waarden hoeft niet altijd even uitgebreid te zijn. Voor veel (kleinschalige) projecten is een eenvoudige visualisatie van een aantal waarden al meer dan voldoende. Op deze behoefte wil Yaskawa inspelen met de lancering van hun nieuwe cloudPanels.

De opzet is eenvoudig: op de PLC draait een webserver, op deze server worden een aantal HTML5 webpagina’s gepubliceerd die vervolgens via een webbrowser zorgen voor de visualisatie van een aantal variabelen.

Zowel het PLC programma als de HTML5 webpagina’s kunnen geconfigureerd en ontwikkeld worden binnen éénzelfde omgeving, Speed7 Studio. Een éénvoudige alles-in-een oplossing dus !

De Yaskawa cloudPanels zijn Linux based en beschikken enkel over een webbrowser. Dit drukt de kostprijs van een runtime licentie en ook voor de editorlicentie (ontwikkelingssoftware) is er geen meerkost want deze is reeds inbegrepen in de Speed7 studio omgeving.

 

smartPanel

Wanneer er meer visuele power nodig is, kiest men beter voor de smartPanels. Deze hebben een groter werkgeheugen en meer CPU kracht wat meer mogelijkheden biedt voor geavanceerde visualisatie en datalogging.

In tegenstelling tot de cloudPanel reeks wordt de visualisatie hier wel verzorgd door runtimesoftware Movicon 11.5 die standaard inbegrepen is. Dit geeft u de mogelijkheid om aan de slag te gaan met geavanceerde gebruikersrechten, recepten, dataloggers, alarmen en VBA-scripting.

Standaard ondersteunt de Movicon 11.5 software een groot aantal aan drivers, zowel serieel als ethernet gebaseerd.

 

Beide panelreeksen zijn te verkrijgen in 4,3”, 7” en 10” formaat. Communicatiemogelijkheden zijn er zowel serieel (RS232/422/485) als via Ethernet interface. Tevens beschikken beide panelreeksen over een USB-ingang.

 

Meer gedetailleerde technische informatie kan u terugvinden in de datasheets (cloudPanels - smartPanels) of in de HMI product brochure.


« terug
© Developed by CommerceLab