Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Encoder koppelingen

  • Verhoogt mechanische levensduur encoder
  • Veelvoud aan uitvoeringen
  • Voor alle omstandigheden en toerentallen
  • Precisiekoppelingen voor hoge resoluties

Encoderkoppelingen zorgen voor bescherming tegen mechanische trillingen of spanningen die voortvloeien uit angulaire, axiale of radiale afwijkingen tussen de machine (meestal motor) en de encoder. Bij de keuze van de koppeling is het belangrijk rekening te houden met resolutie van de encoder (verdelingen/omw. of imp/omw.)

Encoderkoppelingen bestaan doorgaans uit een aluminiumlegering, roestvrij staal of nylon, aangepast aan de toepassing. Ze worden gemaakt uit één geheel en beschikken over meerdere spiraalvormige uitsparingen om indien nodig de angulaire en parallelle asafwijking te compenseren in de mate van het mogelijke. Bovendien is er geen terugslag of slingerbeweging van de encoderas mogelijk.

Bij lage resoluties worden vaak eenvoudige veerkoppelingen ingezet.

Rooster  Lijst 

12 Artikel(en)

Set Descending Direction

Rooster  Lijst 

12 Artikel(en)

Set Descending Direction