Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Encoders & toebehoren

  • Incrementeel of absoluut, programeerbaar
  • Singleturn of multiturn
  • Optische of magnetische uitlezing
  • Flexibele koppelingen, interfaces & omvormers
        

Een encoder of impulsgever is een apparaat (omzetter) dat specifiek werd ontworpen om de beweging van een roterende as, nl. zoals van een motoras, om te zetten naar analoge/digitale signalen of een digitale code.

Incrementele encoders (één increment = één impuls) zijn bedoeld om een roterende asbeweging in positie of snelheid weer te geven. Een gekoppeld telsysteem (digitale teller, PLC of ander interface) telt het aantal impulsen per omwenteling ( imp/n) of meet de frequentie (imp/s). 

Absolute encoders zijn ontworpen om de absolute positie-informatie te geven. Ze hebben een uniek codepatroon, waardoor dit soort encoder een unieke digitale code voor elke hoekpositie of draaibeweging van de as genereert (verdelingen/n). Absolute encoders hebben in tegenstelling tot incrementele encoders geen initieel referentiepunt.  

Encoders zijn verkrijgbaar in vele diverse uitvoeringen en varianten, singleturn of multiturn met holle of uitgaande as, aluminium of RVS behuizing, met kabel of connectoruitgang.

Bintz Technics verdeelt tevens diverse encoder toebehoren zoals encoderkoppelingen, encoderinterfaces en signaalomvormers.

Bent u op zoek naar een encoder voor een specifieke toepassing? We adviseren u graag in het kiezen van de juiste encoder of het omzetten naar een equivalent type.