Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Automation Plaform.NExT

Movion.NExT is een nieuw innoverend SCADA-platform dat de gangbare concepten van industriële visualisatiesoftware hertekent en klaar is voor de toekomst. 

Movicon.NExT is gebaseerd op het .NET Framework van Microsoft en kan vlot overweg met de actuele 64-bit besturingssystemen en processoren. Dit betekent een volledige ondersteuning van Windows Server 2012 en Windows 10. Het platform is bovendien modulair opgebouwd wat een maximale integratie mogelijk maakt in zowel nieuwe als bestaande SCADA-systemen.

XAML-Graphics

Voor Movicon.NExT bouwde Progea een volledig nieuwe symbolen- en objectenbibliotheek die gebaseerd is op WFP graphics van Microsoft. Doordat de objecten en symbolen ontwikkeld zijn op basis van XAML-code heeft u de mogelijk om zelfgecreëerde 3D/2D objecten in de software te importeren en op het scherm weer te geven.
Alle symbolen zijn tevens vectoriëel opgebouwd waardoor een verschil van schermresolutie geen vat heeft op de weergave.

OPC UA & IIoT

Met OPC UA als basis voor de client/server communicatie is Movicon.NExT de oplossing bij uitstek voor productiebedrijven en integratoren die een SCADA-software beogen die flexibel, schaalbaar en open is. In de complexe wereld van industriële datacommunicatie maak OPC UA het namelijk mogelijk om op een veilige en snelle manier data tussen punt A en punt B uit te wisselen zonder dat hiervoor complexe IT instellingen nodig zijn. OPC UA wordt dan ook niet voor niets dé standaard voor IIoT en Industry 4.0 genoemd.

 

 

 

 

HTML 5 & Mobile apps

Voor operators, supervisors, plantmanagers is het belangrijk om op het juiste moment over de juiste informatie te beschikken zodat doortastende beslissingen kunnen genomen worden. Om in die nood te voorzien beschikt Movicon.NExT over een geïntegreerde webserver die gebruikers in staat stelt om ten allen tijde op een veilige manier op de hoogte te blijven van productiedata. Ook hiervoor werd de laatste nieuwe technologie aangewend namelijk HTML5. Een eenvoudige webbrowser (Internet Explorer, Chrome, Safari) volstaat om een compleet overzicht te krijgen van de productieplant. Het installeren van JAVA applets en andere browser plug-ins is niet meer nodig. Ook mobiele app’s voor iOS, Andriod en Windows zijn beschikbaar.

Drivers & connectivity

Dankzij de ondersteuning van een brede waaier aan protollen heeft u de garantie dat u volledig fabrikant onafhankelijk bent de field devices die u gebruikt. Movicon.NExT ondersteunt namelijk een groot aantal protocollen zoals VIPA, Siemens, Allen-Bradley, Beckhoff,... Een complete lijst met beschikbare drivers kan u terugvinden op de website van Progea .