Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Ionisatiesystemen & meetapparatuur

  • Statische elektriciteit neutraliseren
  • Materialen elektrostatische laten kleven
  • Meettoestellen voor elektrostatische ladingen

Kunststoffen, papier en synthetisch textiel hebben als nadeel dat ze uitstekende isolatoren zijn en heel sterk elektrostatisch geladen kunnen zijn.

Als gevolg van de opmars van kunststoffen in de industrie groeit ook de behoefte aan efficiënte verwijdering (door ontladen) van elektrostatische ladingen. Daarentegen kan het kleefeffect van statische elektriciteit ook gebruikt worden als hulpmiddel om producten tijdelijk te kleven (door opladen).

HAUG heeft een breed assortiment ionisatiesystemen om statische elektriciteit te voorkomen, statische lading te neutraliseren, of elektrostatische lading te genereren als ook een gamma meettoestellen voor meten van elektrostatische spanningsniveau's.

De producten en systemen van Haug worden onderworpen aan de strengste kwaliteitsvoorwaarden waardoor een lange, probleemvrije werking, alsook een veilige (hoogspanning) en gebruiksvriendelijke werkomgeving mogelijk zijn. Deze kwaliteitsverbintenis is vooral belangrijk voor de veiligheidsvoorzieningen zoals de afgeschermde coaxiale hoogspanningskabel en het door Haug gepatenteerde gebruiksvriendelijke X-2000 verbindingssysteem.