Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Wireless M-BUS 169 Mhz

  • Point to point local mode
  • Overdracht : sensors naar Modbus ontvanger
  • 2,5 kilometer in open veld
  • Tussen 125 en 500mW output power 

Ontwikkeld voor uitlezing van meters in Europa, is het Wireless M-Bus protocol een aanpassing van de bekabelde M-Bus standaard. Van dit protocol wordt wereldwijd gebruik gemaakt vooral door  de energiesector voor Machine to Machine (M2M) data overdracht. Het Wireless M-Bus protocol is vooral gekend voor de kwaliteit van de grote reikwijdte (radio range), de eenvoudige samenwerking met andere technologieën en eenvoud van installatie van de meetinstrumenten.

Op de twee door Enless Wireless ontwikkelde reeksen van het Wireless M-Bus protocol wordt gebruik gemaakt van een Point to Point communicatie.  Het Wireless M-Bus protocol laat je toe een eigen  netwerk op te zetten. De sensoren sturen periodiek data frames, die ontvangen worden door een Modbus ontvanger die meestal is aangesloten op een PLC of gateway.  De Modbus ontvanger slaat de data frames van de sensor op waarna een PLC deze kan uitlezen.

Pdf icon  Wireless M-Bus 169 Mhz Technologie

Rooster  Lijst 

11 Artikel(en)

Set Descending Direction

Rooster  Lijst 

11 Artikel(en)

Set Descending Direction