Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Duw- en trekmagneten

Een elektromagneet is een apparaat waarbij de plunjerbeweging wordt teweeggebracht door een elektromagnetische kracht van startpositie tot eindpositie. Het terugstellen van de plunjer wordt uitgevoerd door een externe kracht, zoals veerkracht, zwaartekracht of magnetische kracht.

Duw- en trekmagneten kunnen voor ontelbare toepassingen worden ingezet. Raam-elektromagneten en high-performance elektromagneten zijn universeel toepasbare lineare magneten. Terwijl raam-elektromagneten eerder bedoeld zijn voor specifieke montages, zijn de high-performance elektromagneten uitmuntend dankzij hun modulaire design.

De productlijnen worden aangevuld met de 'high power'-uitvoeringen, die hoge krachten met een lange slag combineren. Elektromagneten worden worden voornamelijk gebruikt, bijv. in veiligheidsschakelaars, als bedieningselementen bij procesautomatisering of in machinebouw. Met name voor precieze bewegingen met een hoge dynamiek biedt Kendrion een specifieke productgroep elektromagneten aan die vooral geschikt zijn voor gebruik in transportsystemen.

Pdf icon   Kendrion - Duw- of trekmagneten

Rooster  Lijst 

5 Artikel(en)

Set Descending Direction

Rooster  Lijst 

5 Artikel(en)

Set Descending Direction