Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Procentec SPS releases – De ultieme tools voor troubleshooting van een Industrieel Ethernet & Profibus netwerk

23-03-2020  |  Nieuws

 

Zoals u weet kan u met de Procentec Atlas en Mercury permanente en mobiele monitoring van uw industrieel ethernet netwerk uitvoeren. Deze beide tools analyseren het netwerk aan de hand van SNMP berichten en brengen zo de structuur van uw netwerk in kaart. Voor vele doeleinden biedt deze manier van analyse voldoende informatie.

Maar het is ook mogelijk om nog diepgaander te analyseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op pakketniveau te zien hoe de communicatie tussen device A en device B verloopt.

Om deze mogelijkheid tot analyse in te vullen lanceerde Procentec op SPS 2019 de EtherTAP voor passieve monitoring. Een langverwachte tool voor diepgaande industriële ethernet analyse. Hiernaast lanceerde Procentec tevens de EtherMIRROR en de langverwachte SaaS (Software as a Service) oplossing voor Osiris.

 

Geavanceerd inzicht dankzij de EtherTAP

De EtherTAP is een passief meetinstrument die tussen de PLC en de switch geplaatst wordt. Op die manier krijgt u inzicht in de berichten die tussen beide punten worden uitgewisseld. Meer bepaald kan men de netwerkload monitoren, CRC-errors detecteren, PROFINET-alarmen opvangen en communicatiecyclustijden controleren. Bovendien krijgt u ook zicht op dropped packets of jitter en wordt de PROFINET communicatie realtime gemeten.

Al deze gegevens worden op een gebruiksvriendelijke manier gevisualiseerd in het Osiris besturingssysteem en u krijgt een melding als er zich problemen voordoen. U heeft tevens de mogelijkheid om de “opgenomen” communicatie te exporteren en te analyseren in Wireshark.

 

 

Procentec Altas EtherTAP Network

 

 

Procentec EtherMirror voor een vast analysepunt

Wanneer u op een bepaalde plaats in uw netwerk met de EtherTAP een meting wilt uitvoeren, was u tot voor kort genoodzaakt om de communicatie tussen PLC en switch kortstondig te onderbreken. Dit euvel is nu van de baan dankzij de Procentec EtherMIRROR.

De EtherMIRROR zorgt er namelijk voor dat alle binnenkomende datapakketten gespiegeld worden op een 2de ethernetpoort. Op die manier ontstaat als het ware een vast aftakkingspunt in het netwerk waarop de EtherTAP aangesloten wordt.

Wanneer u nu een analyse met de EtherTAP wenst te doen kan u deze simpelweg aansluiten op de EtherMIRROR zonder dat hiervoor de communicatie moet onderbroken worden.

 

Osiris als SaaS-oplossing

Een derde belangrijke aankondiging op SPS 2019 van Procentec is de SaaS-versie van Osiris. Tot nu toe was de Osiris software enkel beschikbaar als “ingebakken” besturingssysteem op de Procentec Atlas en de Mercury. Door de Osiris software vanaf nu ook aan te bieden als SaaS (Software as a Service) oplossing, heeft u de mogelijkheid om de diagnosesoftware op uw eigen Windows PC te installeren. Met andere woorden u kan vanaf nu uw eigen hardware gebruiken om industriële ethernet et Profibus netwerken te analyseren.

 

Wenst u meer informatie over één van deze oplossingen ?

Aarzel niet om ons te contacteren, onze Sales Engineers helpen u graag verder.


« terug
© Developed by CommerceLab