Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Over Bintz

Missie

Het leveren van producten met een bijzondere kwaliteit is van levensbelang voor Bintz Technics NV. Maar ook de klantvriendelijke service beschouwen wij als een hoogste prioriteit. Met al onze klanten bouwen wij graag een lange termijnsamenwerking uit gerugsteund door een complementair en flexibel team van gecertifieerde support, product en sales engineers. Door een duurzame en nauwe samenwerking met onze buitenlandse en binnenlandse leveranciers, is Bintz Technics NV er in geslaagd om een uitgebreid klantenbestand uit te bouwen, gaande van machinefabrikanten, engineeringbedrijven en industriële integratoren, tot eindgebruikers en openbare instellingen.

Historie

Meer dan 40 jaar is Bintz Technics NV actief op de Belgische en Luxemburgse markt in de toelevering van industriële componenten voor automatisering. Oorspronkelijk onder de naam Pierre Bintz, maar vanaf 1971 als dochteronderneming van Brinkman en Germeraad te Duiven (Nederland), die onze naam omdoopten tot 'Bintz Technics'.

In 1996 verkochten Brinkman en Germeraad de aandelen van de gelijknamige holding en handelsmaatschappij, samen met Bintz Technics NV, aan het Deense Nordisk Solar Compagni. Onder de vorm van een management buy-out verkocht Solar op 1 juli 2003 de aandelen van Bintz Technics NV voor 100 % aan de nieuw opgerichte holding 'Bintz Automation NV'. De belangrijkste reden voor de verkoop was het heroriënteren van de kernactiviteit van de Deense Solar Group (www.solar.eu), de elektrotechnische groothandel in Noord-Europa.