Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

IXD acceleratie en trilling sensoren voor bewaking van industriële installaties

30-08-2019  |  Nieuws

LIKA IXD banner

 

Lika Electronic introduceert een nieuwe reeks 2-assige  en 3-assige acceleratie sensoren. De Lika IXD versnellingsmeters of acceleratie sensoren zijn ontworpen voor industrieel gebruik en worden toegepast voor een nauwkeurige waarneming van g-krachten en voor het monitoren van trillings- en schokniveaus. Ze zijn beschikbaar in drie types met een meetbereik van ±2g, ±3g en ±16g.

IXD versnellingssensoren zijn compact en robuust gebouwd naar beschermingsklasse IP67. Ze beschikken over een stevig metalen omhulsel en de elektronica is voorzien van een coating waardoor ook in moeilijke en zware omstandigheden – zoals mechanische en thermische schokken, trillingen en vocht – een uitstekende werking behouden blijft. De gebruikstemperatuur ligt tussen -40°C en +85°C.

 

Technische werking

IXD acceleratie sensoren maken gebruik van de MEMS-technologie (MST) en zijn beschikbaar als dubbel assige en 3-assige modellen. Tevens zijn ze voorzien van een zelfcontrole waardoor de gebruiker de werking van de sensor in de finale toepassing kan controleren. Het 2-assige model heeft een grenswaarde relais op elke as; met een omkeerpunt van ± 0,25g (open drempels).

De LIKA IXD acceleratiesensoren geven analoge uitgangssignalen (bv. 0,25V voor -2g ÷ 9,75V voor +2g) met een bandbreedte van 50 Hz tot 500 Hz. Deze uitgangssignalen X, Y en Z worden afgestemd met een operationele versterker en kunnen door Bessel-filters bewerkt worden om ongewenste frequenties (rimpel van 5 Hz) te vermijden.

Toepassingen

Acceleratie sensoren worden voornamelijk gebruikt voor doeleinden waarbij de waarneming van trillingen en schokken belangrijk is voor de veiligheid. Te sterkte trillingen of schokken kunnen namelijk resulteren in beschadiging van de installatie of inkorting van de levensduur. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de werking van windturbines en portaalkranen controleren door gevaarlijke trilniveaus te detecteren, of ze zijn perfect inzetbaar als bewakingssensor van allerlei industriële machines en apparatuur.

 

Heeft u een toepassing waarin het controleren van acceleratie of trillingen cruciaal is voor de veiligheid van uw installatie ?
Aarzel niet om ons te contacteren, wij staan u graag bij met technische expertise en knowhow.


« terug
© Developed by CommerceLab