Beste klanten, wij blijven bereikbaar en beschikbaar! Sinds maandag 16 maart werkt een deel van onze medewerkers van thuis uit. De overige collega’s werken vanop kantoor te Zaventem met inachtneming van de Corona richtlijnen. Dat is uiteraard voor iedereen even wennen. Wij streven ernaar om u hetzelfde serviceniveau te blijven geven en onze commerciële en logistieke activiteiten zo goed als mogelijk na te komen!

phone icon  +32 (0)2/720 49 16     

email icon  info@bintz.be
email icon Log in

Functionele veiligheid - Wat moet u weten ?

10-10-2018  |  Nieuws

Wat moeten technische ingenieurs weten over functionele veiligheid ? In de whitepaper gepubliceerd door onze partner Sensata Technologies (vroeger BEI Senors) staat haarfijn uitgelegd hoe functionele veiligheid de betrouwbaarheid van producten kan verhogen, productie uitval verminderen en exportmogelijkheden verbeteren.

 

In het document wordt een duidelijk overzicht gegeven van de huidige Europese richtlijnen en normen en de manier waarop deze worden toegepast bij moderne machineontwerpen.

Er wordt hierbij vooral gekeken naar het ontwerp van veiligheids- en ontwerprisico's, het vaststellen van de limieten voor het beoogde gebruik van de machine, het identificeren van gevaren en het inschatten van het risico voor elk gevaar.

In het document worden verschillende industriële toepassingen en sectoren onder de loep genomen, met voorbeelden van functionele veiligheid bij het verpakken, transporteren, bottelen,… Zelfs de functionele veiligheid bij het ontwerp van liften, roltrappen en geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) komt aan bod. Kortom: deze whitepaper is onontbeerlijk voor een hele brede range van technische ingenieurs !

 

In deze whitepaper vindt u:

  • Functionele veiligheid standaarden

  • Ontwerp richtlijnen voor industriële toepassingen

  • Gecertificeerde producten

  • Voordelen van functionele veiligheid

 

 

PDF icon  Functional Safety Whitepaper

 

 Functionele veiligheid, machinebouw

« terug
© Developed by CommerceLab